Actorul Chris Rock, cunoscut pentru umorul său caustic, a confirmat miercuri, 21 octombrie, că va fi gazda celei de-a 88-a ceremonii a premiilor Oscar, la 28 februarie anul viitor. El a mai fost prezentatorul unei gale Oscar în urmă cu 11 ani, relatează AFP.

„Uitaţi-vă cine s-a întors”, a postat pe Twitter comediantul în vârstă de 50 de ani, celebru pentru debitul său verbal punctat de expresii argotice şi injurioase. El îi succede lui Neil Patrick Harris, a cărui performanţă anul acesta nu a întrunit unanimitatea. Harris, elegant, a salutat această „alegere strălucită” într-un mesaj tot pe Twitter.

„Chris Rock a făcut de toate: este umorist, actor, scenarist, producător, realizator de filme şi de documentare… Va fi un prezentator fenomenal”, au declarat producătorii galei, David Hill şi Reginald Hudlin. Preşedinta Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Cheryl Boone Isaacs, a declarat la rândul ei că „stilul de umor al lui Chris Rock a devenit cel al unei întregi generaţii”.

Deţinător a 4 premii Emmy şi originar din Carolina de Sud, Chris Rock şi-a făcut debutul pe scenele de stand-up comedy înainte de a se lansa pe marile ecrane în filmul poliţist „Beverly Hills Cop 2″, împreună cu Eddie Murphy, alături de care a jucat şi în „Boomerang”. El a făcut parte şi din distribuţia seriei „Lethal Weapon 4″ şi a fost vocea zebrei Marty în filmul de animaţie „Madagascar”.

La televiziune, Chris Rock a făcut timp de trei ani parte din strălucita echipă de la ‘Saturday Night Live’ şi joacă în prezent în serialul ‘Empire’, despre o familie din industria muzicală care se dezbină.

Din 2002, Chris Rock a trecut şi în spatele camerei şi a realizat trei filme, printre care şi ‘Top Five’ (2014), primit cu opinii împărţite de critică şi de public.