O fotografie realizată în România în satul Peştera din comuna Moieciu, judeţul Braşov, se numără printre cele mai bune fotografii de călătorie din anul 2015.

Fotografia a fost realizată de Eduard Guţescu şi a fost considerată de editorii National Geographic una dintre cele mai bune imagini din categoria „Outdoor scenes” din cadrul concursului de fotografie de călătorie organizat de National Geographic în acest an („Traveler Photo Contest 2015”).

Denumită „România, tărâmul basmelor”, fotografia care a fost realizată în satul Peştera, aflat în apropiere de localitatea braşoveană Bran, a primit o menţiune din partea editorilor National Geographic.

Concursul de fotografie de travel a avut mai multe categorii, dedicate peisajelor sau oamenilor întâlniţi în călătorii: „Outdoor scenes”, „Sense of place”, „Spontaneous moments” şi „Travel portraits”.

Premiul I a fost obţinut de fotograful Anuar Patjane, cu o imagine alb-negru cu o balenă cu cocoaşă care înoată alături de puiul ei în largul Insulelor Revillagigedo din Mexic. Anuar Patjane va primi ca premiu o expediţie de 8 zile pentru două persoane în Costa Rica şi în Panama.