În 2009, un coş împletit, în România, din peste 12.000 de nuiele a fost omologat de specialiştii de la Academia Mondială a Recordurilor (World Records Academy).

Coşul, înalt de 9 metri şi 48 de centimetri şi cu o bază de 18.17 metri lungime şi 10.2 metri lăţime, a fost construit în nouă zile de o echipă formată din 16 meşteşugari din Turda, coordonaţi de Tudor Dragop şi de Bazil Rezmiveş.

Meşteşugarii au realizat coşul la Turda Fest, manifestare organizată în septembrie 2009, la Expo Transilvania, în Cluj-Napoca. Materialele de construcţie, reprezentând 12 metri cubi de răchită şi crengi de alun foarte elastice, au fost adunate din pădurea Petreşti din judeţul Cluj.

Nici una dintre crengile folosite pentru crearea coşului nu a fost prinsă în cuie de traverse. Totul a fost împletit strâns şi foarte rezistent. Meşterii au garantat că acest coş uriaş poate rezista zece ani.

Proiectul Turda Fest a fost demarat, în 2005, ca un târg anual de promovare a produselor agricole şi meşteşugurilor. De-a lungul timpului, festivalul şi-a schimbat structura şi locaţia şi s-a transformat dintr-un eveniment local într-unul derulat în diverse localităţi din Transilvania, sub numele de Transilvania Fest.