Festivalul „Zilele Muzicale ale Filarmonicii” va debuta săptămâna viitoare, la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti. Noul festival  se desfăsoară în perioada 15- 19 decembrie 2014 şi doreşte să sărbătorească şi  împlinirea a 62 de ani de la primul concert al Orchestrei Simfonice din Ploieşti, concert care a avut loc pe 18 decembrie 1952.

Programul din data de 16 decembrie al Festivalului „Zilele Muzicale ale Filarmonicii” cuprinde concertul  ”Ad Libitum” Cvartet- ”...patru oameni capabili să vibreze la unison...”

Cvartetul de coarde Ad libitum a fost fondat în anul 1988, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. Membrii fondatori: Adrian Berescu (vioara I), Şerban Mereuţă (vioara II), Bogdan Bişoc (violă), Filip Papa (violoncel). Începând din aprilie 2008, „Ad Libitum” este numit cvartet de stat al Filarmonicii „Moldova” din Iaşi, drept recunoaştere a activităţii desfăşurate pe mari scene ale lumii.

Din septembrie 2011, Alexandru Tomescu (”sunetul Stradivarius în România”) devine prim-violonist al cvartetului de coarde „Ad Libitum”.

În noua formulă, cei patru muzicieni au înregistrat în 2012 un prim disc – Ad Libitum Primus – împreună cu inginerul de sunet Jakob Händel, deţinător de premii Grammy, special invitat din Germania în acest scop. Iar în octombrie 2013, Cvartetul Ad Libitum a sărbătorit cei 25 de ani de activitate printr-un turneu în Olanda, care s-a încheiat cu un recital susţinut în celebrul complex De Doelen din Rotterdam.

Aşadar, marţi 16 decembrie scena Filarmonicii ploieştene va fi cu adevărat valoroasă. Dincolo de regalul muzical oferit ploieştenilor, Alexandru Tomescu va veni cu a sa vioară Stradivarius, unul dintre cele mai valoroase instrumente muzicale din România.