Hidroelectrica (cel mai mare producător de energie al ţării) scoate la vânzare prin licitaţie, între 14 şi 16 mai, 14 pachete de microhidrocentrale, la un preţ total de pornire de 53,4 milioane de lei (11,8 milioane euro), potrivit unui anunţ publicat ieri pe site-ul companiei.

Cel mai scump pachet are un preţ de pornire de aproape 16,4 milioane lei, se află în bazinul râului Neagra Şarului (judeţul Suceava) şi este format din microhidrocentralele Neagra Şarului 1 şi 2 şi Şaru Dornei 1 şi 2.

Cel mai ieftin pachet are în componenţă o singură microhidrocentrală (Fălticeni), în judeţul Suceava, iar preţul său de pornire este de 156.602 lei.

În cazul tuturor centralelor hidroelectrice, valoarea garanţiei de participare este de 10% din preţul de pornire, iar dosarul de prezentare costă 4 mii lei (fără TVA). Taxa de participare este de 1 mie lei (fără TVA).

Dosarele de prezentare întocmite de Hidroelectrica pentru vânzarea fiecărui pachet de active pot fi procurate de luni până vineri, începând cu 24 martie, între orele 9 şi 15, de la sediul Hidroelectrica, se mai arată în anunţ.