Autoritatea de Supraveghere Financiară a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.
Astra este cel mai mare asigurator de pe piaţa românească.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a analizat raportul de control privind Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. şi Nota Direcţiei Supraveghere şi Stabilitate Financiară privind Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. În urma analizelor, Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru societate.
Raportul de control pentru Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. şi Nota DirecţieiSupraveghere şi Stabilitate Financiarăau făcut obiectul unei evaluări comune cu BNR şi Ministerul Finanţelor Publice. În urma acestei evaluări a rezultat că expunerea sistemului bancar din România pe Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. este redusă, problemele financiare ale societăţii neantrenând risc sistemic în sectorul bancar. De asemenea, riscul de contaminare în sistemul asigurărilor este limitat, potrivit analizelor care au stat la baza deciziei ASF.
Administratorul special al companiei Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A., numit de către ASF, este KPMG Advisory, având ca mandat redresarea financiară a societăţii.

ASF transmite că în anul 2014 controalele pentru societăţile de asigurare vor continua cu fermitate, în special în ceea ce priveşte respectarea în termen a obligaţiilor asumate de către societăţile de asigurare faţă de asiguraţi în cazul contractelor obligatorii, respectiv poliţele RCA şi a celor pentru locuinţe, mai informează Autoritatea.