Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, vineri, deschiderea procedurii privind falimentul Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, o companie ce deţine 3 milioane de asiguraţi RCA.

Potrivit unui comunicat al ASF, a fost respins planul de finanţare pe termen scurt, dar şi planul de redresare, motiv pentru care compania va intra în faliment.

De asemenea, ASF susţine că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care City Insurance „va deţine permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) şi cerinţa de capital minim (MCR), precum şi lipsa fondurilor proprii de bază eligibile să acopere pragul absolut al MCR, valoarea SCR calculată şi valoarea MCR calculată”.

Astfel, a rezultat că Planul de finanţare pe termen scurt şi Planul de redresare „sunt în mod evident neadecvate şi nu asigură restabilirea situaţiei financiare a societăţii şi, pe de o parte, solvabilitatea societăţii este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată”, se arată într-un comunicat al ASF.

Astfel, pentru protejarea asiguraţilor, Consiliul ASF a decis: „retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvenţă a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi promovarea de către ASF a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, conform dispoziţiilor art. 249 din legea referită”, se mai arată în comunicatul Autorităţii de Supraveghere Financiară. <