Casa italiană de modă Versace, una dintre puţinele rămase independente, a fost vândută grupului american Michael Kors, într-o tranzacţie de 2,1 miliarde dolari.

Fondul american Blackrock deţine 20% din acţiunile Versace, restul aparţinând membrilor familiei.

 

Michael Kors intenţionează să crească vânzările companiei la echivalentul a 2 miliarde de dolari anual, să deschidă mai multe magazine, suplimentând numărul acestora de la 200 la 300 de unităţi, să îmbunătăţească serviciile de comerţ electronic ale mărcii şi să-şi extindă afacerea cu accesorii şi încălţăminte.

 

Donatella Versace, sora fondatorului casei de modă, Gianni Versace, va rămâne în companie.

 

Achiziţia este de aşteptat să ajute Michael Kors să concureze împotriva unor grupuri de modă rivale, precum proprietarul Louis Vuitton, LVMH. Anul trecut, Michael Kors a cumpărat producătorul de îmbrăcăminte Jimmy Choo, pentru 1,2 miliarde de dolari.

 

Acum, compania americană îşi va schimba denumirea în Capri Holdings, care va cuprinde brandurile Michael Kors, Versace şi Jimmy Choo.

Vânzările Versace s-au redresat între 2009 şi 2016, urcând de la 268 de milioane de euro la 668,7 milioane de euro în 2016 înainte de a stagna anul trecut.

 În 2016, Versace, fondată în 1978 la Milano, a avut pierderi de 7,4 milioane de euro, revenind anul trecut pe profit, cu un plus de 15 milioane de euro la vânzări de 680 milioane euro.

 

Gianni Versace a fost asasinat în iulie 1997, în faţa casei sale din Miami Beach.

 

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro