Deutsche Telekom se pregăteşte să concedieze până la 6.000 de angajaţi de la T-Systems, grupul luând măsuri pentru eficientizarea şi consolidarea competitivităţii la divizia care se ocupă de servicii IT pentru clienţi corporate mari, potrivit Handelsblatt, preluat de MarketWatch.

T-Systems are aproximativ 29.000 de angajaţi în Germania şi se ocupă de operaţiunile IT ale clienţilor mari ai grupului, precum grupul petrolier Royal Dutch Shell.

Divizia evoluează într-un sector caracterizat de o concurenţă dură şi vrea să-şi focuseze afacerile mai mult pe operaţiuni digitale, precum servicii cloud, notează Handelsblatt.

Contactat de Wall Street Journal, un purtător de cuvânt al Deutsche Telekom a confirmat că grupul a planificat măsuri de restructurare la divizia T-Systems, dar a refuzat să precizeze numărul de angajaţi afectaţi.

El a adăugat că măsurile vor fi discutate la întâlnirea consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom din 12 decembrie şi la şedinţa board-ului T-Systems din ianuarie.

Potrivit Handelsblatt, sidicatele sunt îngrijorate că Deutsche Telekom va efectua disponibilizări pentru prima dată în istoria grupului. Grupul german avea la finele anului trecut aproximativ 230.000 de angajaţi la nivel global.