Criptomoneda în general, şi bitcoin, în mod special - nu este doar o tendinţă, ci o modalitate foarte reală de a face bani. Există mai multe modalităţi de lucru cu criptovaluta: investiţii, tranzacţionare şi minerit (mineritul se poate realiza cu echipamente sau cu platforme miniere). În acest articol, bazându-ne pe exemple reale, vom analiza cele mai accesibile modalităţi de lucru cu criptomonede pentru oamenii obişnuiţi - investiţii şi minerit pe platformă.

Cosmin şi Matei au studiat împreună în Bristol, Marea Britanie. Ambii sunt specializaţi în tehnologia IT, şi tot ambii mereu au fost interesaţi de criptomonede. Cu toate acestea, ei au ales diferite căi în acest domeniu: în timp ce Cosmin a decis să investească în bitcoin şi alte criptomonede, Matei a decis să mineze criptomonede individual. Astăzi, Cosmin este un trader şi un membru activ al burselor Kraken şi Binance, în timp ce Matei este un utilizator de software pentru mineritul la domiciliu. Vom afla de la cei doi prieteni, ce succese au obţinut şi ce recomandări au pentru oamenii care abia încep să facă bani în acest domeniu.

Reporter: Cosmin, spuneţi cititorilor câte ceva despre dvs.

Cosmin: M-am născut în Bucureşti, într-un cartier bun şi într-o familie bogată. La început nu am crezut în bitcoin, am fost interesat de subiect după ce valoarea acestuia depăşise deja 8 mii de dolari. Prietenul meu Matei mi-a spus de mai multe ori despre minerit, îmi părea însă complicat şi am ales varianta să cumpăr criptomonede. Am început să caut informaţii şi am ajuns la concluzia că în afară de bitcoin există o mulţime de alte criptomonede care merită o mare atenţie, de exemplu: ethereum, ripple, monero, dash etc.

Procesul de cumpărare a criptomonedei s-a adeverit a fi pe departe atât de uşor cum mi-am imaginat. Am comparat multe burse, după care am ales câteva care după părerea mea păreau a fi cele mai bune. Înregistrarea este doar primul pas, dacă doriţi să cumpăraţi criptomonede pe bursă, trebuie să obţineţi autorizarea, să oferiţi o copie a paşaportului, a extrasului bancar şi a altor acte necesare. Autorizarea a durat câteva săptămâni, iar valoarea monedelor virtuale bitcoin şi ethereum (care încă nici nu le aveam) creştea rapid. În cele din urmă, am cumpărat bitcoin la preţul de 11 mii de dolari şi ethereum la 800 şi am început să monitorizez schimbările preţului acestor monede.

Reporter: Foarte interesant. Matei , să ascultăm povestea dvs.



Matei: Eu sunt din Timişoara, dar am crescut într-un cartier nu foarte favorabil. Am ajuns în Bristol datorită bursei universitare care am câştigat-o, acolo am studiat IT şi tot acolo m-am întâlnit cu prietenul meu Cosmin. Nu sunt dintr-o familie bogată şi nu am avut niciodată ocazia să investesc în criptomonede. Nu puteam nici măcar să mă dedic în totalitate mineritului deoarece echipamentul era destul de scump. Am căutat insistent alte modalităţi de câştig pe vremea când toţi erau mega interesaţi de criptomonede, şi căutările mele au dat rezultat. Descoperind platforma de minerit Uphash, am fost surprins de condiţiile oferite, chiar nu trebuia să plătesc absolut nimic? (mereu eram speriat de preţul ridicat al echipamentului pentru minerit ) Până la urmă, faza era că pe această platformă nu poţi câştiga o sumă prea mare de bani, cel puţin acest lucru l-am crezut de la început.

După puţin timp mi-a dat seama că şi pe Uphash aveam nevoie de investiţii. Am început să adun nişte bani şi mi-am cumpărat un calculator destul de puternic. După care, am apelat la oamenii care îi cunosc şi în scurt timp am reuşit să atrag pe platformă un număr mare de utilizatori (cu programul de parteneriat, aveţi posibilitatea de a obţine echivalentul a 10% de la câştigul prietenilor). Pe Uphash puteţi alege criptomoneda Montero şi să nu uităm că şi dinamica preţurilor joacă un rol major pentru venit.
 

 

Reporter: A sosit timpul pentru cea mai importantă dezvăluire, spuneţi-ne cât de mult aţi câştigat pe criptomonedă?

Cosmin: Până în acest moment nu am retras bani. Deci putem spune că încă nici nu am câştigat. Trebuia să îi retrag atunci când valoarea unui bitcoin ajunsese la 20000$, iar al ethereum-ului, peste 1000 de dolari, dar am ratat ocazia. Acum aştept şi sper ca valoarea criptomonedelor să crească din nou.

Matei: Din criptomonede eu am un venit suplimentar destul de stabil. Am câteva sute de dolari pe lună de pe platforma Uphash. Sunt mulţumit din motiv că nici nu petrec foarte mult timp pe această metodă de câştig şi în acelaşi timp banii se adună în contul meu. Poate că în viitor, datorită acestui minerit, voi aduna mai mulţi bani şi îi voi investi.

 

Reporter: Mulţumesc tuturor pentru interviu, mult succes în afaceri!