Pe 17 februarie, Risky Business Ventures va găzdui semifinalele Women Startup Competition în Cluj-Napoca, destinată startup-urilor fondate de femei şi bărbaţi.

Toate startup-urile şi companiile mici care doresc să concureze pentru şansa de a participa în cadrul finalei din Londra, beneficiind în acelaşi timp de feedback şi pregătire în domeniul pitching-ului din partea Risky Business se pot înscrie aici până pe 10 februarie.

În ciuda progresului continuu şi remarcabil în ceea ce priveşte numărul femeilor în poziţii executive sau antreprenoriale, încă mai sunt provocări unice de înfruntat, mai ales în ceea ce priveşte atragerea fondurilor spre afacerile lor aflate la început de drum.

Aceste provocări sunt legate de preconcepţii, reţele închise, precum şi dificultatea de a găsi mentorat de calitate din partea liderilor din domeniu. Această competiţie doreşte să ofere femeilor oportunitatea unică de a avea acces la mentorat de înaltă calitate concentrat pe dezvoltarea abilităţilor hard, în acelaşi timp extinzându-le reţelele în domeniile business şi financiar.

De fapt, competiţia nu se adresează startup-urilor compuse exclusiv din femei, ci tuturor echipelor formate din membri de ambele sexe, care au performanţe mai ridicate decât echipele de un singur sex, conform cercetărilor făcute până în prezent.

Pe lângă marele premiu constând în participarea în cadrul finalei din Londra în faţa investitorilor, mentorilor şi liderilor din domeniul tech, competiţia facilitează accesul la posibili investitori, posibili parteneri şi clienţi.

Competiţia este deschisă tuturor tipurilor de afaceri aflate la început de drum, nu doar startup-urilor din domeniul tehnologiei. Înainte de competiţie, startup-urile selectate vor avea oportunitatea să participe la workshop-uri, culminând cu o pregătire intensă în domeniul pitching-ului pe 16 februarie.

Semifinalele vor avea loc pe 17 februarie. Semifinaliştii vor avea oportunitatea să prezinte în faţa unui juriu de antreprenori cu multă experienţă, specialişti în business şi investitori precum antreprenorul şi angel investor-ul Philipp Kandal, Simona Baciu, fondatoare Transylvania College, şi Simona Gemeneanu, partener la Morphosis Capital.