Comisia Europeană a aprobat tranzacţia de peste 12 miliarde de euro prin care China Investment Corporation (CIC), fondul suveran al Chinei, a preluat activele firmei britanice Logicor, inclusiv proprietăţi din România. Este vorba de patru parcuri logistice din Ploieşti, Timişoara, Mogoşoaia şi Pantelimon, dar şi peste 100 hectare de teren petnru construcţia de noi depozite.

"Comisia a aprobat, sub regulamentul UE privind fuziunile, achiziţia indirectă a controlului total asupra companiilor şi activelor Logicor din Marea Britanie de către China Investment Corporation (CIC). Logicor deţine şi operează depozite logistice în UE. CIC este un fond suveran de investiţii înfiinţat ca vehicul de diversificare a deţinerilor de active în monedă străină ale Chinei, cu scopul de a obţine randament maxim pentru statul chinez cu o toleranţă acceptabilă la risc", se arată într-un anunţ al Comisiei Europene, informează Economica.net.

Comisia consideră că achiziţia nu ridică probleme legate de legea concurenţei şi nici sub incidenţa regulamentului privind fuziunile şi achiziţiile de companii.

În luna mai, cel mai mare fond de investiţii alternative din lume, Blackstone, a anunţat vânzarea Logicor către fondul suveran al Chinei, tranzacţie estimată la 12,25 miliarde de euro. Logicor deţine şi operează un portofoliu de spaţii logistice cu un total de 13,7 milioane de mp în 17 ţări, cu peste 70% din proprietăţi concentrate în Marea Britanie, Germania, Franţa şi sud-estul Europei.