Într-un interviu pentru Bloomberg, Christos Megalou, noul director general al Piraeus Bank, a declarat că banca îşi va vinde subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia, relatează business-review.eu.

Banca grecească a prezentat recent planul strategic „Agenda 2020”, potrivit căruia băncile din Balcani vor fi vândute, iar portofoliul de credite neperformante va fi redus.

În afară de subsidiarele din Balcani, Piraeus Bank vrea să vândă şi acţiunile pe care le deţine în compania de transport Hellenic Seaways şi în două ferme piscicole din Grecia.

Până la sfârşitul anului, banca grecească trebuie să vândă credite neperformante în valoare de 4 miliarde de euro, conform planurilor de reorganizare făcute în colaborare cu Uniunea Europeană.

„Decizia luată de conducerea Piraeus Bank este să accelereze planul de restructurare, precum şi de a da înapoi cât mai rapid posibil ajutorul de stat primit”, a spus Megalou în interviul acordat Bloomberg.

Începând din noiembrie 2015 Piraeus Bank a primit un împrumut guvernamental de 2,72 miliarde de euro. La ora actuală, Fondul de Stabilitate Financiară deţine 26,2% din grupul bancar elen.