Uber Technologies anticipează pentru acest an comenzi în valoare de 10,84 miliarde de dolari şi de 26,12 miliarde de dolari în 2016, prin intermediul serviciului online de taximetrie al companiei, potrivit unei prezentări recente destinate investitorilor potenţiali.
Compania, care operează în peste 50 de ţări, păstrează 20% din veniturile aduse de comenzi, potrivit unei prezentări confidenţiale pregătite de bancheri chinezi pentru atragerea investitorilor.
În baza acestor date, Uber ar urma să obţină în 2015 venituri de circa 2 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters.
Un purtător de cuvânt al Uber din San Francisco, unde se află sediul central al companiei, a declarat că reprezentanţii acesteia nu comentează zvonurile şi speculaţiile.
Prezentarea, care include date inclusiv pe luna iunie, arată dezvoltarea explozivă a companiei cu o istorie de şase ani, Uber fiind evaluată de investitori la 50 de miliarde de dolari, mai mult decât oricare altă companie privată din sectorul tehnologiei la nivel mondial.
Uber pune în contact şoferii şi pasagerii prin intermediul unei aplicaţii online, dar serviciile companiei au fost interzise în mai multe oraşe sau state unde şoferii au nevoie de licenţe pentru transportul de persoane.
Compania a anunţat că discută cu autorităţile pentru ridicarea interdicţiilor.
Comenzile efectuate prin intermediul Uber au atins 2,91 miliarde de dolari anul trecut şi 687,8 milioane de dolari în 2013, potrivit prezentării, care nu include cheltuielile sau profitul.
Prezentarea a fost pregătită pentru posibili investitori în acţiuni Uber Global şi Uber China şi estimează că în următoarele 18-24 de luni ar putea avea loc o ofertă publică iniţială a Uber Global.
Analiştii estimează că Uber înregistrează pierderi întrucât oferă stimulente financiare şoferilor pentru a câştiga cotă de piaţă. De asemenea, compania are numeroase probleme legale şi de reglementare şi se confruntă cu interdicţii de funcţionare în Franţa, Spania şi Thailanda.
Fonduri precum Benchmark Capital şi New Enterprise Associates şi investitori instituţionali ca Fidelity şi Autoritatea pentru Investiţii din Qatar au investit aproape 5 miliarde de dolari în Uber.