Statistica a fost anunţată de către Ministerul Mediului, care a precizat că între ianuarie şi iulie cererea pentru autoturisme ”verzi” s-a dublat, iar această categorie de vehicule a ajuns la o cotă de piaţă de 20%. În schimb, înmatriculările de maşini diesel au scăzut cu 30% faţă de intervalul similar din 2021, iar cota de piaţă a coborât la 14%.

 

Maşinile full electrice au ajuns la o cotă de piaţă de 11% la final de iulie 2022, potrivit comunicatului ministerului. Autovehiculele cu motoare pe benzină reprezintă 65% din piaţă, iar cererea pentru ele a crescut cu 10% în primele şapte luni ale anului, faţă de acelaşi interval din 2021.

 

Ministrul Mediului consideră că acesta este şi rezultatul programului Rabla Plus: ”Cifrele ne arată că ne apropiem cu paşi repezi de sfârşitul erei diesel. Este primul an pentru România în care se cumpără mai multe maşini verzi decât autoturisme diesel. Este o tendinţă atât la nivel european, cât şi la nivel naţional unde, în ambele cazuri, constatăm o scădere a vânzărilor maşinilor diesel cu aproape 30%, în prima parte acestui an. Dacă ne uităm la autoturismele full electrice, vedem o evoluţie şi mai spectaculoasă, o creştere a cotei de piaţă cu 300% în primele şapte luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat şi nu a acceptat nicio formă de fina

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro