Taxa auto pentru autovehiculele care se afla la prima inmatriculare a fost introdusa in anul 2007, chiar de la inceputul lunii ianuarie. Asadar, 11 ani mai tarziu se tot discuta aceasta decizie si declaratiile oficiale pe seama ei ne fac sa fim mai mult confuzi decat in tema cu situatia.

In decurs de o luna, ANAF a fost extensia Statului prin care s-au rambursat 173 de milioane de lei catre soferii care si-au dorit restituirea taxei auto. Startul s-a dat din data de 17 martie, iar banii s-au rambursat avand in vedere taxele auto aplicate in perioada 2007 - 2013.

Daca stii ca ai si tu de recuperat ceva bani ar fi bine sa te grabesti pentru a cere restituirea taxelor. Ceva mai recent decat aceasta data de incepere a restituirii taxelor auto, Ministerul Finantelor a facut publica o Ordonanta de Urgenta prin care declara ca persoanele care solicita restituirea taxelor nu mai au obligatia de a anexa, la cererea pentru restituire, documentele doveditoare pentru plata taxei. De asemenea, nici copiile cartii de identitate a autovehiculului nu mai sunt necesare si nici certificatul de inmatriculare.

Conform declaratiilor oficiale, Statul s-a angajat sa plateasca sumele care provin din taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule in perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018.

Taxa pentru timbrul de mediu este platita in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019.

Tot ce aveti de facut este sa mergeti in perioada aferenta si sa depuneti dosarul sau cererea pentru restituirea taxelor. Nu uitati de documentele de care nu aveti nevoie si nu uitati ce anume trebuie sa puneti la dosar pentru a nu face mai multe drumuri decat e necesar.