Volkswagen Polo va primi o platformă nouă şi va beneficia de mai mult confort pentru pasageri prin mărirea spaţiului interior şi introducerea de noi sisteme de infotainment.

Modelul de clasă mică Volkswagen Polo va primi în a doua parte a anului viitor o nouă generaţie, iar schimbările au potenţialul de a oferi un nou suflu pentru producătorul german.

Viitorul Polo va fi primul model al grupului care va utiliza noua versiune A0 a platformei modulare MQB dedicată vehiculelor de mici dimensiuni, iar acest lucru înseamnă o creştere a amptamentului de la 2.47 la 2.56 metri fără ca lungimea de aproape 4 metri să sufere schimbări.

Acest lucru va permite conceperea unui spaţiu interior mai confortabil în special pentru pasagerii din spate, dar şi o îmbunătăţire a tehnologiei de la bord: sistemul de infotainment ar putea fi bazat pe un ecran cu diagonala de 9.5 inch, iar toate versiunile cu excepţia celei de bază vor primi integrare cu Android Auto şi Apple CarPlay.

Din punct de vedere al propulsiei, noul Volkswagen Polo va fi oferit într-o largă variatate de motoare: unitatea cu 3 cilindri de 1.0 litri va fi disponibilă în versiune aspirată cu 76 CP, dar şi în două versiuni turbo de 101 CP şi 117 CP. În schimb, motoarele tradiţionale de 1.4 şi 1.6 litri vor fi înlocuite cu noile unităţi de 1.5 litri, care în funcţie de versiune ar putea genera 142 CP şi, respectiv, 162 CP. Nu vor lipsi nici motoarele diesel, care vor beneficia de 91 CP, 112 CP şi 132 CP. Cel mai probabil, cutia de viteze va fi una manuală cu 6 trepte, însă nu este exclusă apariţia unei transmisii cu 5 trepte.

Automarket.ro