Modelul sedan Qoros 3 este prima maşină chineazească care va primi 5 stele la testele EuroNCAP de siguranţă auto, unele dintre cele mai exigente din lume.

Versiunea de sedan a lui Qoros 3 a atins cel mai ridicat scor în 2013, în ceea ce priveşte protecţia ocupanţilor. Brandul Qoros este deţinut prin asociere de compania China's Chery Automotive şi compania Israel Corp.

Constructorul a început vânzarea modelului Qoros 3, în această lună, în Slovacia la un preţ de 20.960 euro cu TVA. Qoros va realiza întâi o reţea de dealeri în Europa, după care va începe vânzarea de maşini pe bătrânul continent, iar această perspectivă este posibilă în opinia constructorului după câţiva ani.

Sedanul Qoros 2 va fi disponibil pe piaţa din China în această toamnă. Deja compania a deschis o fabrică cu o capacitate de producţie de 150.000 de unităţi şi are toate şansele să crească la 450.000 de unităţi.

Analiştii pieţei auto consideră drept o mare bilă albă, rezultatele maşinii chinezeşti la testele de crash-test. Aceste rezultate positive aduc un plus nesperat de credibilitate, în premieră, pentru produsele chinezeşti, unanim considerate de proastă calitate. Predicţiile economice îi sortesc lui Qoros o creştere lentă pe piaţa europeană cu vânzări anuale de 25.000-30.000 de unităţi, în următorii 3 ani. Asta, în timp ce în China compania ar putea comercializa peste 100.000 de unităţi.

Qoros este ultimul constructot chinez care încearcă să pună piciorul în Europa, unde există una din cele mai competitive şi exigente pieţe. Constructorul chinez are de luptat cu prejudecăţile clientelei europene care consideră, pe bună dreptate, produsele chinezeşti printre cele mai proaste calitativ şi cu o grijă minimală faţă de siguranţa utilizatorilor.

Qoros s-a europenizat prin atragerea câtorva directori executivi din Europa şi care au imprimat modul de lucru vest-european, în cadrul companiei.

La testele EuroNCAP, Qoros a obţinut un dezultat de 95% în favoarea protecţiei ocupanţilor, 77% pentru pietoni, 81% pentru funcţionarea sistemelor active de siguranţă.

Qoros 3 a primit laude din partea NCAP pentru robusteţea celulei pasagerilor, calitatea sistemelor de siguranţă passive dar şi sistemul de chingi pentru protecţia copilului.