Grupul Volkswagen cercetează cauza scurgerii de apă de la noile sale modele de Golf.

Revista germană Auto Bild a dezvăluit că cel mai bine vândut model este predispus la scurgeri de apă din sistemul de aer condiţionat. Apa picură pe preşul pasagerului din dreapta, probabil de la nişte racorduri proaste ale tuburilor de drenaj.

Revista germană anunţă că aproape 300.000 de modele VW ar putea fi afectate de această problemă , inclusiv Audi A3 şi Seat Leon. Purtătorul de cuvânt al companiei germane nu a dorit să comenteze acest caz, precizând că doar 46 de modele Golf au necesitat reparaţii la instalaţiile de scurgere.

Volkswagen foloseşte în ultimul timp platforme modulare pentru a reduce costurile de producţie, pentru a scurta timpii de asamblare şi pentru a mări ritmul de producţie. VW Golf, Audi A3, Seat Leon şi Skoda Octavia sunt primele modele care folosesc platforme modulare denumite MQB şi aceasta ar putea fi şi cauza.

Nivelul ridicat de similitudine între aceste vehicule, proporţia de componente care pot fi partajate între diferitele mărci şi modele, ar putea expune grupul la o posibilă rechemare masivă în service-uri a acestor maşini. Problema poate semăna cu probleme pe care le-a întâmpinat şi Toyota.