Începând de sâmbătă fabrica Bergenbier din Ploieşti va avea porţile deschise pentru publicul larg în cadrul evenimentului „Ploieşti, Capitala Europeană a Berii“. Aceasta şi-a deschis porţile pentru oficialităţile locale şi pentru presă de vineri.

Din partea autorităţii publice locale au participat, primarul Iulian Bădescu, viceprimarul Iulian Teodorescu, prefectul Rodica Paraschiv, subprefectul Emil Drăgănescu, vicepreşedintele CJ Laurenţiu Rebega.

Fabrica de la Ploieşti are 7 linii de producţie şi produce anual 3,5 milioane de hectolitri de bere.

Sâmbătă, pe parcursul întregii zile, ploieştenii sunt aşteptaţi la evenimentul „Ziua Porţilor Deschise“ la fabrica de bere de la Ploieşti. Porţile fabricii se vor deschide la ora 9.30 pentru primul tur, iar ultimul tur va avea loc la ora 18.30.

Un autobuz gratuit va fi pus la dispoziţia ploieştenilor care doresc să viziteze fabrica Bergenbier. Autobuzul va pleca din oră în oră, începând cu ora 9.30, de vizavi de staţia  Coreco, Halele Centrale. Cei care aleg să vină direct la fabrică sunt aşteptaţi la poarta principală.

Pe parcursul unui tur de fabrică, vizitatorii vor afla de la berarii Bergenbier etapele prin care trec ingredientele naturale pentru a se transforma în bere de calitate. După ce se vor familiariza cu partea teoretică în care vor afla despre ingrediente, vor fi conduşi în fabrică de către ghizii lor- maeştrii berari Bergenbier, unde vor înţelege mai bine procesul de fabricaţie al berii şi vor trece pas cu pas, prin toate etapele de producţie a berii.

Pe parcursul traseului, experienţa deosebită a vizitării fabricii va fi presărată cu numeroase momente surpriză menite să introducă oaspeţii în fascinanta lume a berii şi a mărcilor produse de Bergenbier S.A. în Ploieşti.

 

În fabrica de bere de la Ploieşti, Bergenbier S.A. produce 6 mărci de bere, fiecare cu istoria şi reţeta ei: Bergenbier, cu specialitatile sale – Bergenbier Fără Alcool, Bergenbier Fresh Grapefruit, Bergenbier Fresh Lemon, Bergenbier Fresh Grapefruit Fără Alcool, Noroc, Staropramen, Beck’s, Becks Green Lemon, Stella Artois, Stella Artois N/A şi Lowenbrau.