Autorităţile ploieştene vor să iasă din tiparul prăfuit al ceremoniilor dedicate sărbătorilor naţionale, adică intonare imn, discursuri oficialităţi, depunere de coroane, indiferent de natura evenimentului.

Anul acesta, pe data de 9 mai, care are o triplă semnificaţie (ziua în care s-a încheiat oficial Al Doilea Război Mondial în 1945; Ziua în care Parlamentul a ratificat declaraţia de Independenţă a României în 1877 şi Ziua în care, în 1950, a fost constituită Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului, precursorul Uniunii Europene),  la Ploieşti va fi un pic altfel.

Autorităţile locale au în vedere strângerea unui număr de aproximativ 700 de tineri, eventual studenţi de la UPG care să execute un flashmob pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

Potrivit definiţiilor Flashmob  este o adunare foarte scurtă de persoane într-un loc public, participanţii efectuând o anumită acţiune neobişnuită, (dans, cântec, pantomimă, protest etc) pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se risipeşte.