Consiliul Judeţean a anunţat oficial, câştigătorul concursului pentru şefia Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după susţinerea ultimei probe, cea a susţinerii proiectului de către singurul candidat rămas în cursă.
„A fost declarat câştigător dr. Ion Alexandru Băloi, cu media finală de 8,54 (7,50 la proba scrisă şi 9,57 la susţinerea proiectului)“, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean.
Iniţial la acest concurs s-au înscris trei medici: chirurgul plastician Andrei Gheorghe Zbuchea, medicul stoamtolog, Marius Dinu şi medicul de familie, Alexandru Băloi, actual director al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Primul candidat a fost eliminat relativ uşor pe motiv de dosar incomplet, fiind apoi convins să se retragă. Al doilea, Marius Dinu, a obţinut doar nota 6,25 la proba scrisă, limita promovabilităţii fiind stabilită la nota 7. Acesta a făcut contestaţie la modul în care au fost distribuite subiectele.
Concursul a continuat şi vineri, Alexandru Băloi a obţinut nota 9,57 la proba susţinerii proiectului de management.
Alexandru Băloi are experienţă în administraţie, fiind director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, până în vara anului trecut când a fost detaşat la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Prahova, funcţie pe care o deţine şi în prezent.
„Mă bazez pe experienţa mea în sistemul de sănătate, un domeniu în care activez de 14 ani. Cred că un spital poate fi şi profitabil, cu un management responsabil“, declara Alexandru Băloi la sfârşitul lunii trecute. Acesta este medic specialist în medicină de familie.
Postul de manager a rămas vacant după demisia lui Adrian Strâmbeanu la începutul lunii decembrie 2013. În prezent, conducerea interimară a unităţii medicale este asigurată de către directorul medical, medicul Florin Puşcariu.
Numirea oficială pe post se va petrece după data de 14 martie, când oficial concursul se va fi încheiat, doar dacă contestaţia contracandidatului ar fi admisă de comisia de concurs, lucru improbabil.
Misiunea noului director se anunţă extrem de dificilă, mai ales că unitatea medicală şi-a căpătat un renume negativ şi sintagma de „Spitalul Groazei“, lucruri care se şterg mai greu din memoria colectivităţii.