Cea mai recentă variantă a Codului fiscal a fost publicată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pe pagina sa de internet. Noua variantă cuprinde modificările introduse de Guvern prin OUG nr. 8/2014. ANAF precizează că textul este actualizat prin mijloace informatice şi nu reprezintă o republicare.

Codul fiscal publicat de ANAF conţine cele mai recente modificări cuprinse în OUG nr 8/2014,  publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151 din 28 februarie 2014.

Astfel, printre noutăţile introduse de acest act normativ, se numără modificarea regimului special pentru plata TVA pentru serviciile electronice şi de comunicaţii, prestate de persoanele impozabile nestabilite în Uniunea Europeană.

Noile reglementari stabilesc că pentru bijuteriile din platină şi cele din platină în combinaţie cu aur de 14K sau peste 14K, cu excepţia verighetelor, se va plăti o acciză de 2 euro/gram.

De asemenea, în actul normativ se menţionează în mod clar că vânzările promoţionale cu produsele accizabile supuse marcării (ţigări, băuturi alcoolice) nu sunt permise către consumatorii persoane fizice.

Potrivit noilor dispoziţii, orice persoană impozabilă nestabilită în Uniunea Europeana poate utiliza un regim special pentru toate serviciile electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune sau televiziune prestate către persoane neimpozabile care sunt stabilite, au domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită în Uniunea Europeană. Regimul special permite, printre altele, înregistrarea unei persoane impozabile nestabilite în Uniunea Europeana într-un singur stat membru pentru toate serviciile electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune sau televiziune prestate către persoane neimpozabile stabilite în Uniunea Europeană.

Ordonanţa trebuie aprobată prin lege de către Parlament pentru a-şi produce în continuare efectele juridice.