Eveniment extraordinar la Colegiul National Mihai Viteazul din Ploiesti, Elevii, si nu numai, sunt invitati vineri 10 februarie, intre orele 13.00 si 15.00 la evenimentul " Dialogul lecturii".

"Faptul că lectura devine din ce în ce mai devalorizată este un adevăr de-a dreptul dezamăgitor. Am observat că tinerii îşi exprimimă în mod ferm repulsia faţă de citit, cărţile fiind, de cele mai multe ori, corelate cu un refuz categoric.  

Motiv pentru care, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lecturii, ne dorim să marcăm importanţa acesteia în dezvoltarea noastră. Am conceput, alături de colegii mei din Biroul executiv al Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti, un eveniment inedit, în cadrul căruia să promovăm magia lecturii şi scrierea creativă în rândul elevilor. “Dialogul lecturii”, numele fiind ales cu scopul de a evidenţia idee de unitate atunci când ne raportăm la lectură, se va desfăşura pe două etape: un târg de carte, care va fi deschis pe parcursul celor trei zile pe culoarul central al colegiului, şi, a doua etapă – în ziua de vineri, 10 februarie, între orele 13:00 şi 15:00 elevii sunt invitaţi în Sala de Festivităţi a liceului unde vor avea ocazia să-i cunoască pe invitaţii evenimentului.

Rămânem profund îndatoraţi Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, pentru sprijinul acordat pe tot parcursul organizării proiectului. În special domnului prof. dr. Cristian Moroianu, domnului prof. Mircea Vasilescu şi domnişoarei Bianca Alecu, asistent universitar în Departamentul de Lingvistică al Universităţii Bucureşti. De asemenea, transmitem mulţumiri considerabile domnului Cătălin Dupu, scriitor şi speaker, domnului John Cristea şi bineînţeles, domnilor directori şi profesori, fără de care acest eveniment nu ar fi prins viaţă.

Principalul nostru obiectiv este prezentarea lecturii prin intermediul unei perspective diferite: corelarea acesteia cu latura umană, cu sentimentele şi emoţiile pe care fiecare dintre noi le manifestă. Vom avea parte de momente inedite, alături de oameni minunaţi, împărtăşind pasiunea pentru lectură.” a declarat Bianca Mirică, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor CNMV Ploieşti.