Şoseaua superbă care îi va scăpa pe bucureşteni de stat la cozi uriaşe pe Valea Prahovei. Autorităţile spun că, dacă lucrările vor evolua bine, modernizarea drumului va fi finalizată înainte de autostrada de la Ploieşti la Braşov. Ce trebuie să ştie românii care îşi organizează vacanţele de la final de an în nordul Munteniei.

 

Şoseaua superbă care îi va scăpa pe bucureşteni de stat la cozi

Majoritatea românilor se pregătesc deja pentru perioada vacanţelor de la final de an. În circumstanţele sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naţionale a României, o parte dintre angajaţi şi copii vor putea să beneficieze de o minivacanţă de cinci zile. Având în vedere că în zonele montane a nins, părinţii îşi duc copiii în Valea Prahovei.

 

Valea Prahovei se numără printre cele mai cunoscute regiuni turistice din ţara noastră. Datorită statutului său, autorităţile, inclusiv agenţii de poliţie, se aşteaptă ca, în perioada următoare să fie foarte aglomerată. Pentru a evita cozile uriaşe, bucureştenii au posibilitatea de a apela la o rută de transport alternativă.

 

Şoseaua care îi poate ajuta pe români să evite aglomeraţia este situată între Bucureşti şi Braşov. Drumul DJ 102I, care se află în lucrări de reabilitare şi modernizare, trece prin Valea Doftanei din judeţul Prahova şi ajunge la Brădet, în judeţul Braşov. Autorităţile spun că lucrările de reparaţie vor fi finalizate înainte autostrăzii de la Ploieşti la Braşov.

 

„Dacă toate lucrurile merg bine, va fi gata modernizarea DJ 201I cam când va începe lucrul la autostradă”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Pro Infrastructura (API), pentru Spotmedia.ro.

 

În cinci ani, au fost finalizaţi aproape trei kilometri

Modernizarea drumului DJ 102 I, care face legătura prin pădure între judeţele Prahova şi Braşov, a început în anul 2017. În cinci ani de zile au fost finalizaţi doar trei kilometri. Încă 11 kilometri trebuie asfaltaţi, doar în Prahova, potrivit informaţiilor expuse în presa românească. Durata lucrărilor ar fi de 42 de luni.

 

La începutul anului, conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat că va moderniza drumul cu pricina, pentru a uşura traficul între Bucureşti şi Braşov. Cu toate acestea, lucrările la şoseaua cu ajutorul căreia bucureştenii pot scăpa de aglomeraţia de pe DN1 par să fie tot mai îngreunate.

 

„Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 102I se va realiza între km 37+620 şi km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel:

 

• tronsonul 1, aflat pe raza judeţului Prahova, între km 37+620 şi km 50+820,38 (limita jud. Braşov), în lungime de 13,2 km;

 

• tronsonul 2, aflat pe raza judeţului Braşov, între km 50+820,38 şi km 63+256,08, în lungime de 12,4 km”, au transmis reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro