Patru cadre didactice din judeţul Olt şi trei din Mehedinţi au decedat după ce au fost infectaţi cu COVID-19. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu într-o intervenţie la un post naţional de televiziune, iar astăzi Direcţia de Sănătate Publică din Ilfov a decis suspendarea tuturor cursurilor în întreg judeţul şi trecerea şcolilor în sistem online.

Din păcate, virusul a făcut victime şi în judeţul Prahova. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Prahova, de la începutul lunii octombrie, trei cadre didactice au decedat după confirmarea infectării cu COVID-19. Este vorba despre o profesoară de matematică, de un profesor de educaţie fizică şi de o educatoare. Nu există informaţii dacă cei trei erau vaccinaţi sau nu. 

Din păcate virusul nu alege şi tot mai mulţi elevi şi cadre didactice sunt infectaţi, în condiţiile în care în prezent nu există o modalitate de testare permanentă în unităţile de învăţământ, iar testele de fac doar la cerere sau atuncţi când există simptome specifice. 

Municipiul Ploieşti a ajuns la o rată de infectare de 10, 10 cazuri la mia de locuitori. Peste 400 de clase şi grupe de grădiniţă învaţă în sistem online, iar de la începutul anului şcolar aproximativ 700 de elevi şi 300 de cadre didactice au fost depistat ca fiind infectaţi cu coronavirus.