Un pui de urs s-a plimbat minute bune pe aleile Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina. Incidentul a avut loc luni după amiază, în jurul orelor 18.00. 

Ursul a escaladat zidul de beton al unităţii medicale, fiind atras de mirosul de la bucătăria spitalului. Personalul spitalului a închis rapid uşile tuturor pavilioanelor şi au chemat jandarmii pentru a alunga animalul. La sosirea jandarmilor, animalul părăsise curtea spitalului.

Spitalul îngrijeşte pacienţi cu afecţiuni medicale speciale şi se află la marginea unei păduri la periferia municipiului Câmpina. Fiind în apropierea pădurii, angajaţii sunt obişnuiţi cu animalele sălbatice, dar pănă acum au apărut doar cele de mici dimensiuni (veveriţe, căprioare sau mistreţi). 

Apariţia ursului în curtea spitalului de psihiatrie ar fi putut avea urmări grave. Fiind vară, pacienţii îşi petrec timpul plimbându-se pe aleile spitalului şi doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Prezenţa animalului în zonă poate fi un pericol şi pentru personalul medical care noaptea face vizite permanente între paviloanele unităţii medicale pentru a supraveghea bolnavii.