Mai multe animale au rămas blocate, duminică după-amiază, pe o insulă după creşterea nivelului râului Teleajen, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, pompierii intervin în satul Ploieştiori pentru salvarea mai multor vaci surprinse de creşterea nivelului apei, animalele fiind blocate pe o insulă. ISU a anunţat că salavatorii nu pot ajunge deocamdată la animale, apa fiind foarte mare. Se aşteaptă retragerea apelor pentru a putea începe intervenţia de salvare

Autorităţile au emis avertizare hidrologică Cod portocaliu, până luni, la ora 9,00, fiind aşteptate scurgeri importante de pe versanţi, viituri rapide, şi posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile din bazinele Prahova şi Buzău.

Anterior, la nivelul mai multor localităţi a fost în vigoare o avertizare Cod portocaliu de furtuni, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe inundate.

De asemenea, au fost înregistrate scurgeri de pe versanţi la Aluniş, fiind probleme temporare de trafic pe DJ 214, iar la Gura Vadului o stradă a fost inundată. Totodată, la Proviţa de Sus, un copac a căzut pe o casă.