Una dintre problemele vechi ale Ploieştiului o reprezintă pasajele subterane din Bariera Bucureşti, pasaje închise de ani de zile. În lipsa acestei căi de traversare a străzii, se crează zilnic ambuteiaje în zonă, traficul rutier fiind întrerupt de pietonii.

Consilierul local PSD, Robert Vîscan a trans un semnal de alarmă în legătură cu soarta pasajelor, care au devenit promisiune electorală de câteva mandate. 

Social democratul este îngrijorat că nu au fost alocaţi bani în bugetul local pentru reabilitarea pasajelor, deşi în mandatul trecut s-a discutat că lucrările vor începe după finalizarea noului pod de lemn.

"În mandatul anterior, am plecat cu acest proiect, iar în 2019  proiectarea a fost finalizată şi  recepţionată de către Primărie. Executarea lucrărilor impunea spargerea carosabilului şi s-a decis amânarea acestora până la finalizarea Podului de Lemn. Bugetarea a fost amânată o perioadă, iar  la începutul acestui an, am făcut o interpelare adresată domnului primar, întrebând despre stadiul acestui proiect. Nefiind aprobat nici bugetul naţional, nici cel judeţean, nu ştiam exact câţi bani am putea duce în această direcţie. După ce a trecut bugetul acestui an, am văzut că la această poziţie au fost puşi doar 10.000 de lei, sumă care este îndeajuns doar cât să rămână această poziţie deschisă. Nu avem cum să începem aceste lucrări în aceast an, nici dacă am veni cu o rectificare a bugetului, timpul se va înrăutăţi şi n-o să mai putem să începem lucrările. Cred că acest proiect rămâne cumva abandonat", a declarat Vîscan. 

Din păcate noua administraţie a municipiului Ploieşti demonstrează că este preocupată de cu totul alte probleme ale urbei, decât de cele aflate pe agenda cetăţeanului. Poate, dacă primarul Volosevici şi cei doi viceprimari ar merge spre periferie ar descoperi că problemele reale sunt cu totul şi cu totul alte şi ar începe să caute soluţii...reale şi legale!