20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN vor acţiona în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Potrivit unui comunicat al MApN, echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici şi asistenţi medicali) şi paramedici din cadrul DSU, în funcţie de numărul de beneficiari şi capacitatea spaţiului de vaccinare amenajat în localitate.

 

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar echipele mobile îşi desfăşoară activitatea în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

 

În Prahova va acţiona o echipă mobilă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală în zonele indicate de DSP după centralizarea informaţiilor primite de la primării.