Atenţie unde şi cum vă alegeţi cazarea de sărbători! Există escroci care postează oferte pe internet, cu poze şi informaţii false, ca să ademenească turiştii în locuri de cazare inexistente. Aşa s-a întâmplat cu o femeie din Timişoara, care a vrut să-şi petreacă revelionul pe Valea Prahovei, fără să apeleze la o agenţie specializată. 4.000 de lei a costat-o rezervarea la Buşteni pe femeia păgubită. I-a plăcut o vilă prezentată pe internet şi l-a contactat pe autorul anunţului.

„Ne-am mutat discuţia pe WhatsApp, unde domnul mi-a trimis o proformă, spunând că vila costă 4.000 de lei în acea perioadă şi că trebuie să plătesc un avans de 1.800 de lei, apoi restul până la data de 15 decembrie. A doua zi i-am trimis avansul şi la două zile diferenţa, suma de 2.200 de lei”, a povestit femeia păgubită.

După ce au fost transferaţi banii în contul bancar, bărbatul care a postat anunţul nu a mai răspuns la telefon.

Digi24 a mers la Buşteni, să caute vila din anunţ, dar a constatat că este ne negăsit. În plus, între timp, toate datele legate de aceasta au fost şterse de pe internet.

Pe factura trimisă femeii apare numele unei firme, de care s-a folosit escrocul.

Firma care este menţionată în proformă există. Reprezentanţii acesteia deţin un restaurant şi o pensiune, dar ambele se află în Predeal.

Femeia păgubită spune că a făcut o sesizare online la Poliţia Română şi a mers apoi şi la Poliţia Locală.

Se pare, însă, că femeia din Timişoara nu este singura victimă a acestui escroc. Reprezentanţii firmei din Predeal spun că alţi cinci păgubiţi i-au contactat ca să ceară explicaţii.


SURSA: Digi24