Maşinile Primăriei Ploieşti  sunt sub sechestru, după un litigiu cu o firmă de construcţii din Prahova. Este vorba despre un  contract vechi de aproape zece ani, scrie Telegrama.ro.

Noua conducere a aflat cu surprindere de acest lucru după ce unul dintre autovehicule a fost oprit în trafic de Poliţia Rutieră. Reprezentanţii instituţiei spun că problema sună mai grav decât e cu adevărat, că există o înţelegere semnată cu creditorul şi că, foarte probabil, executorul a uitat să notifice şi Poliţia. Ei recunosc, totuşi, că încă mai au de plătit rate la eşalonare.

Sechestrul pe bunuri a fost impus după ce Primăria Ploieşti a pierdut un litigiu cu firma Coni SRL, în care societatea solicitase plata unor drepturi băneşti, de pe urma unui contract din august 2011, care vizase amenajarea unor parcări în spatele blocurilor de pe Bulevardul Republicii şi strada Gheorghe Doja. Instanţa i-a dat câştig de cauză companiei, spre finalul anului trecut, municipalitatea a depus recurs, însă Curtea de Apel l-a respins, la începutul lunii iunie.

Potrivit unor surse din administraţia locală, noua conducere, instalată în funcţie în octombrie, nu a ştiut de sechestru până miercuri, când una dintre maşini a fost oprită în trafic de Poliţie, iar agentul de la Rutieră a informat şoferul că autovehicului e dat în consemn. Informaţia a fost confirmată de viceprimarul Daniel Nicodim, care se afla în maşina respectivă, întorcându-se de la o întâlnire de lucru avută la sediul Ministerului Transporturilor. Autorităţile au mers pe fir şi au constatat că în urma procesului pierdut a existat un sechestru asigurator pe bunuri, dar şi o înţelegere pentru plata în rate a datoriei, concluzionând că, foarte probabil, executorul judecătoresc a omis să mai notifice Poliţia Rutieră şi a doua oară.

SURSA: Telegrama.ro