În ultimele 48 de ore, poliţiştii prahoveni, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane în Câmpina şi Vălenii de Munte.

 

Astfel, poliţiştii au verificat peste 35 de autovehicule destinate transportului de persoane şi au legitimat peste 100 de persoane. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul rutier, în valoare totală de peste 3.600 de lei. Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare. 

 

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

 

De asemenea, reamintim cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste vârsta de 5 ani.

 

Exemplu:

 

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit, pentru control, în Câmpina, un autoturism condus de un bărbat care a ales să se urce la volan deşi consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.