Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au documentat activitatea infracţională în colaborare cu autorităţile judiciare din Franţa, a mai multor persoane bănuite de tăinuire.

 

În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 17 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova, Ilfov,  Buzău, Vrancea, Teleorman, Cluj, Bihor, Mehedinţi, Dolj şi Sectorul 2 Bucureşti, 4 mandate europene de arestare vor fi puse  în aplicare.

 

A fost constituită o schipă comună de anchetă, cu autorităţile judiciare din Franţa, pentru documentarea activităţii infracţionale a 4 persoane, care în perioada septembrie 2018 - octombrie 2020, s-ar fi deplasat de mai multe ori pe teritoriul Franţei şi ar fi comis infracţiuni de furt în dauna unor societăţi care desfăşoară activităţi în domeniul topografiei/geometriei solului.

 

Ulterior, ar fi expediat bunurile prin colete în România şi le-ar fi vândut către alte persoane care desfăşurau activităţi în domeniu.

 

Au fost identificate mai multe persoane fizice care au cumpărat bunuri de la persoanele bănuite, aceştia fiind suspectaţi de comiterea infracţiunii de tăinuire.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.250.000 de euro.

 

14 persoane vor fi conduse la audieri.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.