Incredibil! Evadat în urmă cu mai bine de zece zile de la un punct de lucru al Penitenciarului Ploieşti, un bărbat terorizează locuitorii din zona Matiţa, conform digi24.ro.

Bărbatul,condamnat pentru furt calificat, intra o dată la câteva zile  în casele oamenilor din satul Matiţa şi le goleşte frigiderele. Oamenii, care îl bănuiesc pe fugar că se ascunde în pădurea din aproprierea localităţii, spun că hoţul le-a furat inclusiv din proviziile făcute pe vreme de .

Tiptil, hoţul intră în bucătării, în timp proprietarii casei dorm.

"Uite aşa le-am găsit desfăcute, ne deschide dulapurile. Acolo sus aveam o lanternă, un aparat de radio cu baterii, 2 briceaguri cu buton şi de acolo mâncare din frigider. Tot ce aveam, măsline, salam, ce a fost hrană rece a luat tot, când ne-am trezit şi noi să mâncăm nu am mai găsit mâncarea în frigider şi atunci ne-am alarmat, am sunat la 112.”, a povestit una dintre păgubite.

După ce au luat amprentele, poliţiştii şi-au confirmat bănuiala: era vorba despre hoţul evadat de la Secţia Exterioară a Penitenciarului Ploieşti.

Paguba - de cel puţin 1.500 de lei, pentru că infractorul a furat şi două perechi de încălţăminte noi.


Înainte de asta, hoţul a trecut şi prin vecini, chiar în a treia zi de Paşte, la scurt timp după ce evadase.

Lăsaţi fără mâncare în frigider, păgubiţii se bucură că hoţul nu le-a furat şi alte obiecte de valoare.

Toată lumea este în alertă în satul Matiţa: localnicii spun că până nu va fi prins, hoţul va încerca să intre în casele lor de fiecare dată când i se face foame. Onorel nu a spart doar case din zona Matiţa. Conform unor surse ar  fi intrat şi în locuinţe din zona Bălţeşti, Blejoi, Boldeşti Scăieni şi Podeni

Poliţiştii spun că au adus şi câinii de urmă pentru a-l găsit mai repede pe evadat. IPJ Prahova a trimis pe teren mai multe echipaje.

Onorel Lupu a
evadat de la Secţia Exterioară a Penitenciarului Ploieşti pe data de 18 aprilie. Nici până astăzi poliţiştii nu au reuşit să îl prindă şi este incredibil că deşi există atâtea urme, bărbatul nu a fost "recuperat"