Focar de coronavirus la doi paşi de centrul Ploieştiului. Într-un imobil al Primăriei Ploieşti de lângă Colegiul IL Caragiale, pe strada Gh Doja, două persoane au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus. În curtea respectivă locuiesc aproximativ 30 de persoane de etnie romă.

Un bărbat care s-a întors din Anglia a fost depistat pozitiv. De când a venit acasă, omul a stat în aceeaşi locuinţă cu alte 28 de persoane. Toţi au fost testaţi şi băgaţi apoi în izolare de către DSP Prahova, după ce un alt bărbat a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus.

Este vorba despre un angajat al companiei de salubritate din Ploieşti, care a contactat boala de la vecinul reîntors din Anglia.
Surse susţin că angajatul companiei de salubritate a fost în urmă cu câteva zile la UPU Ploieşti acuzând că se simte rău. A fost trimis acasă, spunându-i-se că are sinuzită. A revenit la spital şi a fost internat timp de 4 zile la Secţia de Pneumologie.

Pentru că starea lui se înrăutăţea a fost mutat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă Ploieşti, unde a venit şi confirmarea că este infectat cu coronavirus.

A fost demarată o anchetă epidemiologică şi la compania de salubritate pentru a stabili cu câte persoane a intrat în contact ploieşteanul.

Au fost recoltate probe de la toţi locatarii din imobilul primăriei şi a fost dispusă măsura izolării la domiciliu pentru aproximativ 30 de persoane, între acestia fiind si 10 copii.

Fiind vorba despre persoane de etnie romă a fost nevoie de intervenţia liderilor romilor pentru ca reprezentanţii DSP să poate face testele.

In plus, romii s-au plâns că dacă sunt închişi în curte vor muri de foame, deoarece nu au locuri de muncă stabile şi îşi câştigă hrana muncind cu ziua.

Reprezentanţii Primăriei Ploieşti au intervenit şi cu ajutorul mai multor donatori le-au dus romilor produse alimentare pentru a putea mânca mai multe zile.

In zona a fost instalat un echipaj al Politiei si Jandarmeriei pentru a se asigura că niciunul dintre romi nu va părăsi curtea.