Trei medici de la secţia ATI a Spitalului Municipal Câmpina, unitate medicală desemnată prin ordin de ministru drept spital suport pentru COVID-19, au demisionat invocând lipsa mijloacelor de securitate pentru această perioadă.

Anunţul a fost făcut de managerul spitalului dr Călin Tiu într-o conferinţă de presă.

Managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri după-amiază, împreună cu primarul municipiului, Horia Tiseanu, că a pierdut mai mulţi medici din echipa unităţii sanitare desemnate, prin ordin, spital suport pentru pacienţii cu Covid.

Tiu a declarat că ar mai avea nevoie de 10 medici pentru a face faţă acestei perioade dificile.

Managerul Spitalului Câmpina se bazează, acum, pe sprijin din exterior, pentru completarea schemei de personal.

"În contextul Ordonanţei 4, prin care se prevede posibilitatea de a primi medici în ajutor, din alte spitale, cu condiţia de a le asigura cazarea şi hrana, cu sprijinul Primăriei, avem mai multe capacităţi de cazare, atât pentru aceştia, cât şi pentru personalul din spital care ar putea ajunge contact şi s-ar putea teme să mai ajungă acasă, la familie. Mai avem corpul de recuperare, cu 35 de paturi, unde putem de asemenea să găzduim personal, deci am asigurat şi această linie", a declarat dr. Călin Tiu.

Din păcate, demisiile înregistrate la ATI vizează nu doar o secţie esenţială pentru un spital suport destinat pacienţilor cu , dar şi o zonă în care conducerea unităţii sanitare din Câmpina s-a chinuit multă vreme să completeze schema de personal. În luna ianuarie, acelaşi dr Călin Tiu anunţa că a reuşit să completeze schema de personal şi să aibă opt medici ATI.

Conform ordinului ministrului Sănătăţii, Spitalul Municipal Câmpina este spital suport pentru pacienţi cu Aici ar urma să fie internaţi numai pacienţi confirmaţi care dezvoltă patologii acute.

"De exemplu poate veni un pacient care face apendicită, o pacientă care intră în travaliu să nască etc. Noi, de cel puţin o săptămână, ne-am tratat toţi pacienţii ca şi când ar fi Covid, cu măsuri stricte de siguranţă. În afara pacienţilor confirmaţi cu Covid, trebuie să ne asumăm orice urgenţă majoră pentru care nu ar fi timp ca pacientul să fie transportat la Spitalul Judeţean. Toţi ceilalţi pacienţi non-Covid vor merge la Judeţean sau la alte spitale în apropiere", a precizat managerul spitalului. Potrivit acestuia, "în mod tehnic, pacienţii cu Covid-19 ar trebui trataţi singuri în rezervă, cu baie. Avem 15 astfel de rezerve. Dacă vor fi mai mulţi... mergem până la 200 de locuri", a declarat managerul Spitalului Câmpina