O bătrână bolnavă de cancer, din Braşov, este aruncată în stradă de primarul George Scripcaru, care a asmuţit direcţia de Asistenţă Socială să-i emită femeii ordin se evacuare din blocul de locuinţe sociale de pe strada Zizinului 144. Motivul: femeia a locuit aici 5 ani, timp în care a avut timp să-şi revină din punct de vedere financiar, potrivit brasovstiri.ro.

 

Lovită de cancer şi cu o puternică afecţiune la inimă, bătrâna este programată pentru o operaţie pe cord în luna mai la Bucureşti. Şi nu este singurul caz, alte 4 persoane cu diferite afecţiuni, care trăiesc de pe o zi pe alta , au primit acelaşi ordin de evacuare.

 

Motivul este acelaşi, au avut timp să-şi revină din punct de vedere financiar iar acum trebuie să le facă loc altor oameni aflaţi în dificultate. Pe lângă ordinul de evacuare, Scripcaru nu a venit cu nicio altă soluţie.

 

Ar fi putut să le acorde o casă de la RIAL, dar locuinţele acestea sunt pentru apropiaţii lui şi pentru poliţişti, procurori şi judecători. Sunt prea scumpe pentru a le risipi pentru oameni faţă de care nu are niciun interes.

 

Aceste locuinţe sunt programate oamenilor din camarila lui George Scripcaru, oameni care au acaparat o bună parte din locuinţele din fondul locativ al Braşovului, cele de interes fireşte, aflate în Centrul Istoric

 

„Azi am avut o zi cu mare greutate sufletească. Nu înţeleg, este peste puterea minţii mele să înţeleg hotărârea d-lui George Scripcaru. Îl ştiam om cu suflet, cu drag de oameni şi de trăirea lor. Doar pentru asta cetăţenii oraşului i-au dat încrederea lor atâţia ani. Este vorba de locuinţele sociale din strada Zizinului nr 144. Cum să trimiţi decizie de evacuare unei femei bolnave de cancer, care merge în mai pentru operaţie pe cord la Bucureşti? Femeia are un băiat de 26 de ani care a făcut împrumut la bancă să-şi ţină mama în viaţă. Mama lui este la cumpănă de viaţă dar aşa, în starea asta, merge 3 ore pe zi să muncească să aibă bani pentru traiul zilnic, pentru chirie şi utilităţi. Şi parcă nu este de ajuns prin ce trece, creşte de 8 ani o fetiţă abandonată de părinţi.”, a scris braşoveanca Elena Paula Mate pe pagina de Facebook.

Sursa : stiripesurse.ro