Bombă pe piaţă politică ! Abia pronunţată sentinţa de către Curtea de Apel Ploieşti prin care, în luna decembrie a anului trecut, fostul primar Andrei Volosevici a fost achitat pentru gravele acuzaţii ce i s-au adus, aceasta a fost atacată cu apel de către DNA Ploieşti şi de catre……………Unitatea Administrativ Teritorială Ploieşti, sub semnătură primarului Adrian Dobre.

 

Mai curios este că în timp ce DNA a declarat apelul la două zile după achitare, Dobre şi-a rezervat timp la sfârşitul anului pentru a semna apelul la hotărârea de achitare a prietenului sau din copilărie, apelul primăriei fiind depus pe………31.12.2019 !

 

Ce a fost în capul edilului ploieştean de a declarat apelul chiar în preziua Anului Nou nu vom ştii niciodată! Ce ştim, însă, este că, prin acest gest, Dobre i-a creat o situaţie imposibilă lui Andrei Volosevici, acesta fiind pus în imposibilitate de a candida din partea PNL la alegerile locale deoarece, nefiind finalizat dosarul sau penal, nu îndeplineşte aceleaşi criterii de integritate impuse de PNL chiar din anul 2016. Iar PNL, aflat într-o uşoară cădere la intenţia de vot, nu îşi va permite să pună pe lista un “puscariabil”, aşa cum erau denumiţi cei cu dosare penale chiar de către preşedintele Iohannis.

 

În acest context, capătă sens discuţiile pe care Andrei Volosevici le-a avut cu conducerile tuturor partidelor în privinţa candidaturii sale, discutii neconcretizate. Însă Volosevici nu este un personaj care să fie agreeat astăzi de cei care de-o viaţă au votat anti PDL deoarece el este personajul care a ajuns primar din postura de recepţioner şi responsabil cu cafeaua în sediul în care ţinea şedinţele Roberta Anastase. Şi a reuşit să creeze enorm de multe antipatii prin ascensiunea sa mai mult decaat ciudata .

 

Interesant este însă modul în care Dobre i-a întors serviciul lui Volosevici, fiind binecunoscut că acesta din urmă are pe conştiinţa propunerea lui Dobre ca şi candidat. Mai exact, în timp ce Volosevici i-a deschis o uşa lui Dobre în 2016, acesta i-a dat cu uşa în cap în 2020. Aşa, ca între vechi prieteni ce s-au declarat a fi fost în copilărie !