Activitatea instantelor din Prahova a fost paralizată, astăzi, din cauta protestului personalului auxiliar. La Curtea de Apel Ploieşti, Tribunalul Ploieşti şi la Judecătorie, grefierii au ieşit în faţa clădirilor, au protestat în tăcere, afişând bannere cu nemulţumirile lor.

„Respectaţi grefierii”, „România este stat european”, „Respectaţi statutul grefierului”, 1787 de beneficiari de pensie de serviciu, Vrem inlaturarea interdictiilor, Inlaturarea incompatibilitatilor, sunt câteva dintre mesajele afişate pe pancartele grefierilor ploieşteni.

Timp de două ore, personalul auxiliar din cadrul instanţelor ploieştene au întrerup activitatea, protestând în faţa clădirilor.

„Vă rog să îmi spuneţi când aţi văzut un grefier să doarmă în sala de şedinţă aşa cum am văzut parlamentarii?”, au întrebat grefierii protestatari.

Protestul vine ca urmare a deciziei parlamentarilor de a vota eliminarea pensiilor de serviciu. Arhivele şi registraturile au fost închise de la ora 10.00, iar şedinţele de judecată au fost suspendendate. Această situaţia ar urma să devină permanentă dacă legea va fi adoptată.