Marţi dimineaţă, mai multe persoane aşteptau la etajul 3, al Palatului Administrativ, unde se află sediul Primăriei Ploieşti, pentru a da probă de concurs pentru un post de consilier în cadrul Serviciului Public de Finanţe Locale.

Pentru postul de consilier debutant erau înscrişi 14 candidaţi, însă la examenul care trebuia să se ţină în sala de protocol al primăriei, s-au prezentat doar opt.

Pentru această funcţie sunt necesare studii superioare şi condiţia să nu fi lucrat în administraţie, până în acest moment. Postul este integrat Biroului Juridic Contencios, Resurse Umane, Contestaţii, Facilităţi, Control Intern şi Managementul Documentelor.

Cei opt candidaţi care au susţinut examenul au trebuit să răspundă la patru întrebări pentru a obţine 100 de puncte: „Definiţi registrul de rol nominal unic conform HG 44/2004, privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal“ (25 puncte); „Definiţi titlul de creanţă“ (25 de puncte); „Prezentaţi modalităţile de încetare a raportului de serviciu“ (25 de puncte); „Scopul cazierului administrativ“ (25 de puncte).

Se pare că salariile din cadrul administraţiei locale nu sunt deloc atractive pentru tinerii care au absolvit o facultate de profil.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL, a evitat să spună care ar fi salariul de încadrare, însă este foarte probabil ca acesta să nu depăşească valoarea de 1000 de lei.