Poliţiştii ploieşteni au destructurat o grupare implicată în traficul internaţional de droguri de risc (cannabis), grupare care acţiona în judeţul Prahova

 

Conform unui comunicat de presă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au investigat, în cursul lunii noiembrie 2019, activităţile infracţionale ale unei grupări implicate în traficul internaţional de droguri de risc (cannabis)

 

„Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi introdus în ţară cantităţi importante de cannabis, procurate din Spania. Ulterior, drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane, de pe raza judeţului Prahova, a anunţat IPJ Prahova, care a precizat că, la data de 21 noiembrie, „poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi D.I.I.C.O.T. au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a membrilor grupării, ulterior fiind efectuate două percheziţii domiciliare, la locuinţele acestora”.

 

Poliţiştii au ridicat aproximativ 4 kg de cannabis şi sumele de 2.550 de euro şi 2.000 de lei.

 

„După finalizarea audierilor, faţă de doi membri ai grupării a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 22 noiembrie a.c., Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile”, a mai precizat IPJ Prahova.

 

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul B.C.C.O. Alba-Iulia şi al Grupării de Jandarmi Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.