Un şofer a fost ameninţat luni după-amiază cu cuţitul de către un alt participant la trafic, în urma unor şicane, care au avut loc între aceştia. Totul s-a produs în centrul Ploieştiului, în zona sediului Primăriei.

 

Potrivit martorilor, un cetăţean de etnie rromă a vrut să fie ”regele şoselelor”, fără a-i respecta pe ceilalţi participanţi la trafic. Iar de aici până la o tragedie putea fi doar un pas. Pentru că un tânăr nu a vrut să îi facă pe plac şi să îl lase să circule pe unde şi cum vrea el, agresorul a început să îl şicaneze, iar uterior, în momentul în care s-au oprit la semafor, a coborât din maşină înarmat cu un cuţit. S-a îndreptat către maşina tânărului, care, văzând că bărbatul este înarmat, a reuşit să blocheze uşile maşinii.

 

Mai mulţi ploieşteni, martori la eveniment, l-au oprit după câteva sute de metri de la incident pe agresor şi au sunat la poliţie.

 

Până să sosească oamenii legi, soţia agresorului, care se afla cu el în maşină, a coborât şi a încercat să pitească arma, în tufişurile din zonă.

 

Potrivit IPJ Prahova, după ce agresorul, victima, dar şi un martor au fost duşi la sediul de poliţie, polţiştii au găsit şi cuţitul cu care tânărul a fost ameninţat.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.