Un nou caz grav zguduie Ploieştiul. Asistentul medical Viorel Dohotaru, colaborator al CSM Ploieşti, este acuzat că ar fi avut un comportament indecent, conform declaraţiilor unei sportive minore, care afirmă că acesta atingea fetele în zonele intime, după ce intra în vestiar sau la duş.

Problema a fost dezbătută de către Comitetul de Coordonare al CSM Ploieşti, încă de la începutul lunii septembrie, atunci când exista doar un zvon, neexistând nicio plângere scrisă. Pentru securizarea situatiei pana la efectuarea unei anchete de catre directorul CSM, Comitetul de coordonare a interzis imediat participarea asistentului medical Dohotaru la antrenamentele grupelor de handbal feminin, urmand sa asigure doar serviciile de asistent medical la meciuri, in caz de nevoie. In acest sens, a fost emis un comunicat pe siteul CSM Ploiesti :

"Având în vedere informaţiile prezentate în media românească privind comportamentul unui colaborator al CSM Ploieşti care ar fi agresat sexual sportivele minore în vestiar, facem următoarele precizări:

– Situaţia asistentului medical Viorel Dohotaru a fost prezentată Comitetului de Coordonare al CSM Ploieşti la începutul lunii septembrie.

– Comitetul de Coordonare a decis să îi interzică accesul lui Viorel Dohotaru la antrenamentele grupelor de handbal fete şi să se apeleze la serviciile sale ca asistent medical doar la competiţiile oficiale şi doar în situaţia în care nu există un alt cadru medical disponibil.

Deoarece IJP Prahova a anunţat că a fost demarată o anchetă pentru elucidarea acestui caz, ne prezentăm disponibilitatea totală pentru a colabora cu organele de anchetă abilitate să facă lumină în această situaţie neplăcută.
", anunţă CSM Ploieşti pe siteul propriu.





IJP Prahova a anunţat că s-a autosesizat şi a demarat o anchetă

”Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, referitor la faptul că un angajat al unui club sportiv din Ploieşti ar fi agresat sexual minorele sportive în vestiarul acestora, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, este abilitat să comunice următoarele:

În data de 29 septembrie a.c., în urma materialelor apărute în presa online la aceeaşi dată, ne-am autosesizat, iar la nivelul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.


În cauză, se efectuează verificări, iar în funcţie de rezultatul acestora se vor dispune măsuri în consecinţă.”