Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis, marţi seară, că au fost confirmate şase noi decese provocate de gripă, numărul total al pacienţilor care au murit din cauza virusului gripal de la începutul anului ajungând la 54. Ultimii şase pacienţi sunt trei femei şi trei bărbaţi, care nu s-au vaccinat.

Astfel, s-a confirmat virus gripal gripal tip A, subtip (H1)pdm09  la o femeie de 34 de ani din Prahova, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinata antigripal. 

De asemenea, s-a confirmat gripă la un bărbat de 78 de ani din Prahova confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Numărul deceselor din Prahova a ajuns astfel la 8, iar la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgentă Ploieşti sunt internate 9 persoane în stare gravă.
 

Judeţul Prahova ocupă locul 1, la nivel naţional, din punct de vedere al deceselor cauzate de gripă!

De asemenea, au fost confirmate cazuri în 23 de instituţii de învăţământ. La două şcoli, au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire la adulţi, un profesor şi o învăţătoare.