Se fac calcule peste calcule în mai toate primăriile din ţară pentru indemnizaţia de hrană, un nou drept al tuturor angajaţilor de la stat, prevăzut de legea salarizării din fonduri publice.

De la 1 decembrie 2018, fiecare funcţionar public va primi lunar în jur de 300 de lei. În timp ce unii primari spun că nu au de unde să mai scoată şi aceşti bani, alţii anunţă nonşalant că îşi vor plăti angajaţii fără probleme: vor tăia din investiţii, parcări, canalizare sau gaze.
 

La Ploieşti, anul acesta s-au dat 3 milioane de lei pentru repararea şcolilor. Pentru indemnizaţia de hrană a angajaţilor se vor cheltui însă 6 milioane. Adică dublu. Şi în alte localităţi cei mai mulţi edili vor tăia din investiţii.

“Nu este o decizie bună. Au şi aşa salariile foarte mari, sunt foarte mulţi. Au ajuns să aibă salarii mai mari decât cei din sectorul privat care muncesc şi ştim cu toţii ce păţim pe la ghişee pe colo, pe colo”, spun ploieştenii

Până acum, beneficiau de o normă lunară de hrană angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei şi, de scurt timp, cei din sistemul sanitar.