Filarmonica ”Paul Constantinescu” vă invită joi, 25 octombrie, la un Concert Simfonic dedicat Zilei Armatei Române. În sala "Ion Baciu" vor răsuna, de la ora 19.00, Concertul în Mi bemol major pentru doi corni, orchestră de coarde şi continuo de Georg Philipp Telleman şi Suita Simfonică „Mihai Viteazul”, a lui Tiberiu Olah. La pupitrul orchestrei simfonice se va afla dirijorul Vlad Mateescu, solişti fiind corniştii Ioan Gabriel Luca şi Mihai Sîrbu.
Ioan Gabriel Luca a început să studieze vioara la vârsta de 6, iar la 12 ani se hotărăşte să devină cornist sub îndrumarea prof. Neculai Musteaţă, în cadrul Liceului ”Octav Băncilă” din Iaşi. Câştigă premiul I la şase ediţii consecutive (1990- 1996) ale Olimpiadei Naţionale. Acestor distincţii le mai adaugă alte premii I la Concursurile de interpretare de la Ploieşti (1992), Iaşi (1992, 1993, 1996), Constanţa (1994), Baia Mare (1995). Tot premiul I i se acordă şi la ediţia 1996 a Concursului Internaţional „Jeunesses Musicales”. În 2001 termină cursurile clasei prof. Nicolae Lipoczi din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti cu specializarea corn solo. Din 1997 este membru al Filarmonicii ”George Enescu” iar din 1999 este şef de partidă corn. Împreună cu orchestra Filarmonicii ”George Enescu” a participat la numeroase turnee internaţionale de mare succes în Europa şi Asia. Nu renunţă nici la activitatea solistică. Este membru al formaţiilor „Athenaeum Brass Quintett”, Cvintetul „George Enescu”, „Romanian Brass”, cu care a susţinut concerte în ţară şi străinătate şi a realizat înregistrări. În anul 2004 Ioan Gabriel Luca este distins de către Preşedintele României cu Medalia "Meritul Cultural" clasa a II-a.
Mihai Sîrbu a studiat muzica tot la Iaşi, la ”Octav Băncilă”, la clasa prof. Nicolae Musteaţă şi Benedikt Par. Studiile universitare le-a urmat în cadrul Academiei de Muzică George Enescu din Iaşi. În calitate de instrumentist a cântat în Orchestra Operei Române din Iaşi, iar din anul 1999 este prim cornist al Filarmonicii din Botoşani. În perioada 2000 – 2005 a colaborat cu mai multe orchestre de suflători din Italia. Este membru al cvartetului de suflători „Horn Quartet” cu care a susţinut peste 10 recitaluri. A colaborat, ca instrumentist, cu mai multe orchestre din ţară: Iaşi, Bacău, Botoşani, Orchestra Bucureşti. În calitate de solist a susţinut concerte acompaniat de mai multe orchestre din ţară – Botoşani, Bacău, Iaşi, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Cluj etc. Din 2011, Mihai Sîrbu este şi manager al Filarmonicii din Botoşani.
Biletele, în valoare de 20 lei (întreg), 15 lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi) pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenţia Teatrală sau online, pe www.filarmonicaploiesti.eu