Viceprimarul comunei prahovene Lapoş, Viorel Barbu, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii ANI fac referire la o funcţie deţinută de acesta în paralel cu cea din administraţia locală.

"În perioada 15 decembrie 2016 – 10 iunie 2017 a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Lapoş, judeţul Prahova, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, aplicabile până la data 10 iunie 2017", a anunţat ANI, menţionând că acesta a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, la dosarul de evaluare.

Art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 stabileşte că „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […]”;