Aproximativ 500 de spectatori au asistat, astăzi, la Reuniunea oficială de trap organizată pe Hipodromul Ploieşti şi având ca principal eveniment „Premiul Agriculturii”. A fost un eveniment onorat cu prezenţa de ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, şi deschis de o demonstraţie de acrobaţii pe cal propusă de cascadorul George Alexandru Bogdan şi de armăsarul lipiţan Shaman.

Ambasadorul a avut o întrevedere cu Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM Ploieşti, pe care l-a felicitat pentru modul în care arată Hipodromul Ploieşti.

Prima cursă, de la ora 11.00, a fost Premiul Kind, în care s-a impus armăsarul Jan VF, condus de Petre Georgescu. A urmat Premiul Kinta, câştigat de Histoire D’Inverne, avându-l în sulky pe Marian Costache, o uvertură potrivită pentru main event-ul zilei: „Premiul Agriculturii”. Aşteptată cu mare interes, cursa a fost, însă, una fără istoric, iapa Răsfăţata, condusă de Marin Mitroiu, conducând de la un capăt la altul şi impunându-se fără emoţii. Festivitatea de premiere a fost efectuată de ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, de către deputatul Laura Moagher şi de reprezentantul Cramelor Bolgiu, Ştefan Bolgiu. De altfel, fiecare cursă a fost premiată de către Ştefan Bolgiu, reprezentantul unuia dintre partenerii Complexului Hipodrom, Cramele Bolgiu, oferindu-le câte un voucher driverilor câştigători.

Ca de obicei, cursa poneilor a făcut deliciul celor mai mici dintre spectatori, la finalul celor 250 de metri impunându-se armăsarul Calypso, condus de Erica Georgescu. Pe locurile următoare, s-au clasat iapa Camelia, condusă de Karina Andrei, iapa Ratatouille, condusă de Sara Manolache, armăsarul Roby, condus de Gabriela Brencu şi Spartacus, condus de Nicola Ivan. Câştigătorul a intrat în posesia unei superbe cupe, însă toţi participanţii au fost recompensaţi cu diplome, oferite de inspectorul de specialitate din cadrul CSM Ploieşti, Loredana Avram.

Reuniunea a fost închisă de Premiul Komediant, în care s-a impus armăsarul Borga Jackpot, condus de Marian Costache.

Următoarea reuniune oficială de pe Hipodromul Ploieşti va avea loc duminică, 26 august.