Vineri,13.07.2018 la sediul Penitenciarului Ploieşti, în clubul unităţii, personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a iniţiat  şi  susţinut  proiectul „De vorbă cu personalităţile”, la care au participat  aproximativ, treizeci de persoane  private de libertate  clasificate în regim semideschis.

 

Cu această ocazie, deţinuţii din Penitenciarul Ploieşti au primit vizita  campionului mondial  WBA la categoria semi-uşoară (61,9 kg)  Leonard Doroftei, aceasta participând la activitatea intitulată „Sportul şi implicaţiile sociale” şi a dialogat cu deţinuţii prezenţi  la acţiune pe tema educaţiei  fizice, precum şi a conduitei adoptate, promovând importante valori sociale: dorinţa de perfecţionare, munca, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, precum şi  atitudinea moral – civică faţă de societate.  Acţiunea s-a desfăşurat în acord cu obiectivul specific 3.1. “Implementarea, împreună cu instituţiile publice, ce au atribuţii în domeniul asistenţei postdetenţie”, a Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 389/2015 conform prevederilor nr. 3.1.9., asumate în planul de management implementat şi derulat de  Administraţia Naţională a Penitenciarelor - Direcţia Reintegrare Socială pentru anul 2018.

 

Activitatea desfăşurată s-a bucurat de un real succes în rândul persoanelor private de libertate prezente, alăturându-se  eforturilor care se întreprind în toate unităţile sistemului penitenciar din România, având drept scop  valorificarea experienţei de viaţă şi a modelelor de reuşită în plan social, a unor personalităţi recunoscute în plan local, prin oferirea unor exemple de viaţă autentică, în vederea formării  şi consolidării comportamentelor dezirabile social, în sens pozitiv, a  persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate.